Haar grootste nachtmerrie: voor altijd te laat…

Wat een nachtmerrie: voor altijd te laatHoe had het kunnen gebeuren? Wat een nachtmerrie, zo maar ineens was het afgelopen, het leven van haar vader. Niemand had het aan zien komen, totaal onverwacht. Oké, hij was een man op leeftijd, maar nog redelijk fit en vitaal en behalve wat problemen met zijn darmen en zijn prostaat, was er weinig met hem aan de hand. Gisteren had ze hem nog aan de telefoon gesproken, twee keer zelfs. Eerst met de felicitaties voor haar zoon, die die dag 16 werd en later nog iets over het bankpasje van hun gezamenlijke bankrekening. Niets bijzonders zou je zeggen. Maar de volgende avond toen ze langs ging voor een onverwacht kopje koffie, vond ze hem met de wekkerradio aan op zijn bed. In de korte tijd tussen het telefoongesprek en het bezoek was hij in alle eenzaamheid overleden. 

 

In Nederland overlijden de meeste mensen aan kanker en hart- en vaatziekten

Uit onderzoek blijkt dat sinds 2007 meer mensen aan kanker sterven dan aan hart-en vaatziekten. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die ‘gewoon’ aan ouderdom overlijden. En dat kan zo maar ineens gebeuren zonder aankondiging, zonder afscheid kan het leven zo maar voorbij zijn.

 

Stel je eens voor…

Hoe mooi is het om niet alleen in je eigen herinnering om ook op video mooie beelden aan je ouders of grootouders te bewaren. Een video waarin je vader of moeder vertelt over zijn of haar leven, jullie leven als gezin. Je hoort je ouders praten, je ziet hen bewegen en lachen. Afgewisseld met foto’s levert dat een uniek en persoonlijk videoportret op van onschatbare waarde. Een videoportret dat je ook aan anderen kunt laten zien en waarin de herinneringen levend blijven.

 

Wie gun jij een levensverhaal op video?

  1. Voorkom een nachtmerrie - vader en doceert in een levensverhaalAls je ouders nog leven, geniet van de tijd die je samen hebt. Praat over zaken die je nog wilt bespreken en stel vragen waarop je nog antwoorden wilt horen.
  2. Bekijk samen oude fotoboeken en haal nog eens herinneringen op. Beleef mooie momenten samen opnieuw. Vraag naar belangrijke momenten uit het leven van de ander. Misschien kun je er wat van leren. Of deel eigen inzichten en ervaringen en probeer zo van de ander te horen hoe hij of zij over bepaalde zaken denkt.
  3. Onderzoek hoe jouw familie eruit ziet. Wat weet je van grootouders en overgrootouders? Praat met familieleden die je hierover mee kunnen vertellen. Misschien heb je wel meer familie dan je je realiseert!

Is dit belangrijk voor je? Vind je het fijn om de ander te horen vertellen over zijn of haar leven en ook over jouw leven? Dan is misschien een videoportret interessant voor jou.

 

Hoe waardevol is een videoportret van je moeder of vader?

Vind je een videoportret een mooi idee? Laat mij je dan helpen. Ik maak een videoportret van jouw vader of moeder of een ander geliefd familielid. Lees op mijn website hoe dat werkt. Je ziet jouw familielid bewegen, hoort hem praten en lachen, zijn stem en zijn lach, zo herkenbaar en zo vertrouwd! En dat alles terwijl hij verhalen vertelt over zijn leven en jullie leven samen! Stel het niet uit, voorkom een nachtmerrie, wees niet te laat. Onderzoek nu de mogelijkheden van een videoportret, uniek en heel persoonlijk. Denk na over na wat je wilt en begin met de gratis levensverhaal-check.

 

DOE NU DE GRATIS LEVENSVERHAAL-CHECK

 
 

Ik ben Marjolijn van der Veeken, gediplomeerd documentairemaker en tekstschrijver. Ik weet zelf hoe groot het gemis is en hoe groot de leegte is na het overlijden van dierbare familieleden, zoals grootouders en ouders. Als er geen tastbare herinneringen en verhalen meer zijn, als ze hun levensverhalen niet hebben doorgegeven.
 
Daarom is mijn missie om video’s te maken van levensverhalen. Ik wil speciale herinneringen aan dierbaren creëren door hun levensverhalen op video vast te leggen. Hierbij combineer ik mijn eigen ervaringen van het verlies van mijn ouders met mijn passie om met video en het monteren van video en foto’s mooie, blijvende herinneringen te maken.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Marjolijn van der Veeken Tekst & Video - KvK 69127743 - BTW NL002172500B57