Een unieke fotofilm als herinnering aan het leven

Laat nu een fotofilm maken als herinnering aan het leven van een dierbare

 • “Laatst was ik bij een uitvaart en toen dacht ik achteraf, wat was dit een standaard begrafenis!”
 • “Wat jammer dat ze bijna niets over het leven van deze bijzondere vrouw verteld hebben. Dan wordt een uitvaart vaak zo’n onpersoonlijk verhaal…”
 • “Wanneer heb ik mijn oom eigenlijk voor het laatst gezien? Hoe zag hij er ook weer precies uit? Echt jammer dat we bij de uitvaart geen beelden van hem te zien kregen.”
 • “Een doos met losse foto’s en wat video’s op mijn telefoon, dat is al het beeldmateriaal dat ik nog heb…”

 

Waarschijnlijk zijn dit geen dingen waarover je veel nadenkt.
Maar herken je dit? Misschien wel… Wat kun je er aan veranderen?

 • Hoe fijn is het om bij het laatste afscheid foto’s te laten zien uit het leven van je vader, moeder of ander geliefd familielid.
 • Mooi zo’n fotofilm voor nabestaanden die verder weg van de overleden persoon stonden. Of langer geleden voor het laatst contact hadden. Zo krijgen ze een goede indruk van de persoon die jullie herdenken. 
 • Beelden op foto’s of misschien zelfs op film geven een extra dimensie aan de woorden en muziek tijdens een afscheid. Indrukwekkend en ontroerend…
 • Met een overzicht van foto’s en video’s heeft mijn vriendin een mooi overzicht van het leven van haar oma. Mooi om te laten zien bij het afscheid maar ook fijn om later nog eens te bekijken.

 

Waarom doe je hier niets mee?

In onze cultuur vinden veel mensen het ongemakkelijk om over de dood na te denken of te praten. Misschien ook wel begrijpelijk: je wilt dat iemand zo lang mogelijk gezond en gelukkig leeft. Dus dan denk je niet na over dingen als afscheid en uitvaart.

 

Wat heb je nodig voor een persoonlijk afscheid?

Het is natuurlijk handig om te weten of iemand wensen heeft voor zijn eigen afscheid. Het is goed om daarover te praten. Of te vragen of om zijn wensen daarover op te schrijven.
Voor een fotofilm met beelden uit het leven van de overledene is het misschien handig als een specialist je daarbij helpt. Zeker als zo’n fotofilm in de korte en emotionele periode van overlijden tot uitvaart gemaakt moet worden. In een periode waarin je ook heel veel andere dingen moet regelen.

 

Ik maak een unieke en persoonlijke fotofilm voor jou

Ik ben die specialist die voor jou een fotofilm maakt met foto’s en, als die er zijn, stukjes film uit het leven van de overledene. Daarbij gebruik ik ook foto’s uit fotoboeken. Die scan ik in en gebruik ik om het levensverhaal te vertellen.
Wat moet jij daar zelf voor doen? Niets anders hierover contact opnemen met mij. We bespreken wat je wilt en welk materiaal je wilt gebruiken. Als je wilt dat ik foto’s uit fotoboeken scan, dan kom ik naar je toe om dat te doen. Anders mail je mij de foto’s en filmpjes die je hiervoor wilt gebruiken. Van al het materiaal maak ik een unieke en persoonlijke fotofilm.

 

Wat krijg je als ik je help?

 • Een unieke fotofilm met muziek en beelden uit het leven van de overledene.
 • Minder stress, omdat je weet dat je op tijd een goed product krijgt.
 • Bij de uitvaart een nog persoonlijker afscheid door beelden van de overledene.
 • Andere nabestaanden die blij zijn met zo’n mooi, persoonlijk overzicht.
 • Een prachtige fotofilm van een half uur op DVD of USB-stick.
 • Een soort monument, een prachtige herinnering aan het leven van een geliefd familielid.
 • Een fotofilm die je ook kunt laten zien aan mensen die niet bij het afscheid waren.
 • Een persoonlijk afscheid dat later ook helpt om het verlies te verwerken.

 

babyfoto in een fotofilm bij een persoonlijke afscheidWat krijg je als je mij vraagt om een fotofilm te maken?

Als je mij vraagt om dit te doen, dan krijg je een unieke en persoonlijke fotofilm. Die helpt om het afscheid persoonlijk te maken en die mooie gebeurtenissen terug brengt in je herinnering.
Ik scan bestaande zwartwit- en kleurenfoto’s in en gebruik ook digitale foto’s en stukjes digitale film. Alle combinaties zijn mogelijk! Ook kunnen de foto’s langer in beeld blijven, als je vindt dat je ze te kort ziet. We kunnen de mogelijkheden bespreken, en ook eventueel later nog aanpassen.

Monique, 53 jaar: “De samenwerking met Marjolijn heeft me een prachtige herinnering opgeleverd met foto’s, filmpjes en de muziek waar mijn moeder van hield. De fotofilm maakte het afscheid heel persoonlijk. Je zag beelden van mijn moeder en daardoor leek het net alsof mijn moeder er ook bij was. Ik vond dat heel bijzonder! Marjolijn zorgde ook voor passende muziek. Ze had bijvoorbeeld ”My friend the wind” gekozen bij de laatste beelden uit haar leven waar mijn moeder stond te wiebelen. Dat was heel mooi.”

 
NEEM NU CONTACT OP

 

Wie ben ik?

Aan het werk als videomaker Ik ben Marjolijn van der Veeken en ik ben filmmaker. Het is mijn passie om mooie films te maken. Ik doe dat met veel zorg en aandacht voor de opdrachtgever maar ook voor het eindresultaat.

In 2011 is mijn moeder overleden. Ze was toen net 61 jaar geworden. Wij hebben haar uitvaart persoonlijk gemaakt met verhalen over haar leven. Maar het idee van een fotofilm had ik toen nog niet. Dat kreeg ik pas later. Inmiddels heb ik heel wat fotofilms gemaakt. Van familieleden zoals mijn oom en mijn oma en ook voor andere mensen. Het is mooi om mee te maken, hoe de beelden uit het leven van oudere overledenen de nabestaanden vaak een bepaalde rust en berusting geven.

 

 

Monique, 53 jaar: “Mensen sterven meestal plotseling. Dan ben je in de war en eigenlijk vooral bezig met het verlies en je verdriet. Dan is het heel fijn, als iemand je helpt die je kunt vertrouwen, die het ook begrijpt en die met je meedenkt. Marjolijn is heel betrouwbaar. Als zij zegt dat ze het doet, dan doet ze het ook. Ze stelt vragen om er goed achter te komen wat precies je wensen en behoeftes zijn, hoe het er moet uitzien. Ze doet alles in nauwe samenwerking, nooit zomaar op eigen houtje maar ze denkt wel mee en komt met suggesties.”

 

Wat kost een fotofilm?

Na een overlijden moet je heel veel regelen. Dan moet de fotofilm snel gemaakt worden, als je die bij de uitvaart wilt laten zien. Het is fijn als je dat kunt overlaten aan iemand die daarmee veel ervaring heeft. En die snel en goed werk levert. Ik maak een unieke en persoonlijke fotofilm voor jou voor een bedrag tussen de € 175 en € 335. Dat hangt af van hoe je het materiaal aanlevert.

Let op: Als je nu al weet, dat je dit wilt, dan adviseer ik je om nu al contact met mij op te nemen. Dan kunnen we vast bespreken wat we nodig hebben en dat scheelt dan later tijd en geld.

 

Hoeveel tijd kost dit jou?

Hoeveel tijd kost je dit wel niet? Niet meer dan hierover contact opnemen met mij. We bespreken wat je wilt en welk materiaal je wilt gebruiken. Als je wilt dat ik foto’s uit fotoboeken scan, dan kom ik naar je toe om dat te doen. Anders mail je mij de foto’s en filmpjes die je hiervoor wilt gebruiken. Van al het materiaal maak ik een unieke en persoonlijke fotofilm met muziek waar de overledene van hield.

Heb je hierin interesse? Neem dan zo snel mogelijk contact met mij op. Vul je naam en e-mailadres in op het formulier. Dan maken we snel een belafspraak om te bespreken of ik je op tijd kan helpen.

NEEM NU CONTACT OP
 
 
 

Marjolijn van der Veeken Tekst & Video - KvK 69127743 - BTW NL002172500B57