Verhalen met een gouden randje

Laat nu een aantal verhalen met een gouden randje vastleggen op video

 • “Hoe goed kennen wij de verhalen van onze ouders? Wat weten wij eigenlijk van hun jeugd?”
 • “Af en toe maak ik me best wel zorgen dat de verhalen van mijn ouders en dus ook unieke delen van onze familiegeschiedenis verloren gaan. Ik hoop natuurlijk ook dat ze heel lang gezond blijven en heel oud worden, maar je weet het niet…”

verhalen met een gouden randje

 • “Ik denk wel eens: Het is zo jammer dat onze kinderen nu nog te jong zijn voor echte herinneringen aan hun opa en oma.”
 • “Hoe vaak heb ik genoten van de verhalen uit de jeugd van mijn ouders? En me verbaasd over hoe rustig en minder jachtig hun leven was?”
 • ”Nu ik ouder word, vind ik het heel fijn om meer te weten van de verhalen van mijn ouders en voorouders. Ik moet daarmee niet te lang wachten, want anders kan ik het misschien niet meer vragen…”
 • ”Jammer dat we eigenlijk bijna geen video’s van onze ouders hebben. En maar één fotoboek met foto’s uit hun jeugd.”

 

Herken je dat? Misschien wel… Kun je er nog iets aan veranderen?

 • Hoe bijzonder is het voor je ouders om een aantal verhalen over hun eigen leven te vertellen en daarvan een uniek videoportret te hebben.
 • Een aantal verhalen met een gouden randje op video, dat is toch een uniek cadeau bij een kroonjaar, huwelijksjubileum of andere bijzondere gelegenheid.
 • Een aantal verhalen met een gouden randje verteld door opa of oma op video waarmee een stukje unieke familiegeschiedenis voor altijd behouden blijft, ook voor de kleinkinderen.
 • Hoe fijn is het om een geliefd familielid te horen praten, te zien bewegen. Om een video te hebben met dierbare herinneringen uit zijn of haar leven.
 • Verhalen met een gouden randje op video kunnen later ook helpen om verlies beter te verwerken.

 

Waarom heb je nog geen video met verhalen met een gouden randje?

Veel mensen nemen zich wel voor om de verhalen van hun ouders te filmen maar dat valt niet mee. Want je hebt een goede camera nodig voor goed geluid en mooi licht. Je moet weten waarop je moet letten. Hoe voer je een goed gesprek? En hoe stel je de juiste vragen? Misschien kun je videos best monteren, maar hoe kies je de goede quotes? Bij een videoportret maken komt best veel kijken en niet iedereen is natuurlijk een professioneel documentairemaker.

 

Wat heb je nodig voor een video met verhalen met een gouden randje?

verhalen met een gouden randjeHoe zou het zijn als een professionele documentairemaker bij je ouders thuiskomt? En daar in een uur je ouders een aantal vragen stelt en dat filmt. En van de antwoorden van je ouders op die vragen een professionele video maakt van zo’n 20 minuten. Waarmee je de allerleukste verhalen van je ouders voor de rest van je leven op video hebt. Voor jezelf, maar ook voor broers, zussen, kinderen en kleinkinderen. Een uniek cadeau dat generaties lang meegaat en interessant blijft…

 

Ik leg een aantal verhalen met een gouden randje voor jou vast op video

Ik ben die professionele documentairemaker die bij jouw ouders thuis komt filmen en daarvan een mooi videoportret maakt. Dat doe ik allemaal zelf. Daarvoor heb ik geen duur team of dure studio, maar ik heb wel professionele apparatuur, die klein en handzaam is. Ik ben een expert in het afnemen van interviews. We voeren een lekker ontspannen gesprek waarbij jouw ouders het best tot hun recht komen.

En ik weet hoe fijn het is om een mooi portret van je ouders of iemand anders te hebben. Dat kan natuurlijk een goede foto zijn, maar hoe veel leuker is een videoportret. Daarin zie je je ouders bewegen, praten, lachen. Je hoort ze mooie herinneringen ophalen, misschien vertellen ze wel wat over jou of over je kinderen.

Annemieke, 53 jaar: “Deze video met een aantal verhalen en herinneringen van mijn moeder is het meest waardevolle cadeau, dat ik mijn familie ooit gegeven heb. Ik vond het zo’n bijzondere ervaring om deze video samen met mijn moeder en mijn kinderen te bekijken.”

Wat heb je, als je verhalen met een gouden randje laat vastleggen?

 • Met een video met verhalen met een gouden randje krijg je een USB-stick met zo’n 20 minuten film. Je hoort en ziet je vader of moeder praten, bewegen, lachen. Misschien zie je ook bepaalde bijzonderheden zoals kuiltjes in de wangen, lichtjes in de ogen of lachrimpeltjes.
 • Het geeft een fijn gevoel en rust, als je verhalen met een gouden randje op video hebt laten vastleggen, als het geregeld is. Je hebt iets wat belangrijk voor je is, iets wat je dierbaar is, geregeld op een unieke en persoonlijke manier.
 • Je hoort hun verhalen met een gouden randje over mooie momenten, dat zijn dierbare herinneringen. Afgewisseld met foto’s uit hun leven geeft dat een mooi beeld van het leven in een andere tijd. Een stukje van hun levensverhaal. Een mooi stukje familiegeschiedenis.
 • Voor je ouders is het fijn om iets moois, iets persoonlijks na te laten. Iets om trots op te zijn, een deel van hun leven.
 • En voor jou, je broers en zussen, je kinderen en andere kleinkinderen kan het helpen om het verlies te werken als je ouders er niet meer zijn.

 

Jenneke, 56 jaar: “Omdat wij, na het overlijden van mijn vader, niet weer ‘dezelfde fout’ wilden maken en omdat we merkten dat het voor mijn moeder fijn was over vroeger te praten, hebben we besloten om haar levensverhaal vast te leggen. Dit kan op verschillende manieren, maar wij hebben ervoor gekozen om het levensverhaal van mijn moeder op film te zetten. Die keuze was puur praktisch; schrijven van het verhaal is mooi, maar ook moeilijk en leek ons erg tijdrovend. Door het op film te zetten hoor en zie je je eigen moeder zoals ze is. Het is veel levensechter en ook meer toegankelijk voor mensen die haar wellicht niet zo goed kennen. En de film is, mede namens Marjolijn, een fantastisch document geworden. Heel waardevol om te hebben.”

NEEM NU CONTACT OP

Wie ben ik?

Ik ben Marjolijn van der Veeken en ik ben documentairemaker. Het is mijn passie om mooie films te maken. Ik doe dat met veel zorg, aandacht en respect voor de geïnterviewde en opdrachtgever maar ook voor het eindresultaat.

Het idee voor levensverhalen op video kreeg ik toen mijn oom ernstig ziek werd. Hij had jonge kleinkinderen en ik vond het verdrietig dat zij hun opa niet goed zouden leren kennen. Mijn moeder was een paar jaar eerder overleden toen mijn kinderen 6 maanden en 2 jaar waren. Jammer genoeg hebben zij geen herinneringen aan hun oma.
Aan het werk als videomaker
Na diverse banen in de communicatie ben ik mij gaan heroriënteren op wat ik verder nog wil doen. En dat is filmen, verhalen en herinneringen vastleggen. Het is bijzonder om levensverhalen van mensen te horen met mooie herinneringen, blijdschap maar soms ook groot verdriet.

Ik film en monteer al meer dan 20 jaar. Hiervoor heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Daarbij heb ik geleerd om bijvoorbeeld om scenario's te maken, te interviewen, te filmen en te monteren. Begin 2018 heb ik een camjo-opleiding succesvol afgesloten bij Open Studio in Amsterdam. Daar heb ik geleerd om als zelfstandig camera journalist documentaires en videoportretten te maken.

Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat iedereen een mooi videoportret heeft, zodat familiegeschiedenis bewaard blijft.

José, 75 jaar: “Marjolijn maakte een overtuigende en enthousiaste indruk en daarom vonden we het meteen een goed idee. De samenwerking was heel prettig. Ze geeft in de film een heel levendig en juist beeld van Pim. 
Ik ben erg tevreden met het eindresultaat, dat is echt uniek en onbetaalbaar. Vrienden van mij uit Frankrijk vonden het een heel mooie en ontroerende film omdat Pim zo open, eerlijk en goed over zichzelf vertelt. En dat heeft Marjolijn met haar regie bereikt!”

 

Wat kost de verhalen met een gouden randje op video?

Het vastleggen van de antwoorden van 5 tot 7 vragen, dus 5 tot 7 mooie verhalen vraagt een kleinere investering dan het vastleggen van een heel levensverhaal. Maar het is ook een hele mooie manier voor mensen die familie en familiegeschiedenis belangrijk vinden, om verhalen en herinneringen te bewaren. En misschien ook wel dat een stukje geschiedenis uit een andere eeuw, uit een andere tijd. Een stukje eigen ervaring uit de Tweede Wereldoorlog of de tijd daar vlak na. Vastgelegd op een persoonlijke manier én op een unieke manier.

Ik kan 5 tot 7 verhalen met een gouden randje op video voor je vastleggen voor 675 euro inclusief btw. Dat is inclusief de voorbereiding, mijn reistijd en reiskosten binnen Nederland, de tijd voor het filmen en monteren, het gebruik van de professionele apparatuur. Voor dit bedrag kan ik een video van zo’n 20 minuten met verhalen met een gouden randje maken. Voor dit bedrag kan ik het helemaal voor je doen.

Let op: heb je de beslissing genomen om een video te laten maken van verhalen met een gouden randje? Wacht dan niet om snel contact met mij op te nemen. Besef dat het leven niet eindeloos is. Ook het leven van de degene die jij wilt laten interviewen niet. Daarom raad ik je aan, om snel contact met mij op te nemen. Want hoe jammer is het, als je te laat bent.

 

Datum en tijd

Voor een videoportret maken we eerst een belafspraak. Dan bespreken we wat je wensen zijn. Over welke onderwerpen het interview moet gaan en welke vragen je wilt stellen. Je krijgt hiervoor van mij een uitgebreide lijst met vragen. En we bespreken of er van die onderwerpen veel foto’s zijn. Ik kan maximaal 40 foto’s gebruiken om bij de verhalen met een gouden randje. Als je die van te voren uitzoekt, dan kan ik ze kan scannen, als ik kom filmen.

Daarna maken we een afspraak om te filmen. Daarvoor kom ik naar de persoon toe die ik ga interviewen. Op één of meer plekken in en om het huis film ik dan de antwoorden op de verschillende vragen. En ik scan de foto’s die je uitgezocht hebt.

 

Verhaal-garantie

Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt of zo’n videoportret met verhalen met een gouden randje de moeite waard is. Daarom wil ik je graag mijn verhaal-garantie geven. Ben jij als opdrachtgever of degene die geïnterviewd is, niet tevreden aan het eind van de dag dat ik gefilmd heb? Laat me dat dan uiterlijk op de avond van het filmen weten. Je mag me gewoon een e-mail sturen. Je hoeft dan niets te betalen. En ik vernietig het filmmateriaal en de foto’s.
Zo weet je zeker dat je investering rendement oplevert. Ik bied je deze garantie, omdat ik graag wil dat jij enthousiast bent en echt vertrouwen hebt in de waarde van een videoportret. Voor mij is ‘de klant is koning’ heel belangrijk.

Wil jij verhalen met een gouden randje van je ouders op video? Of van iemand anders die je dierbaar is? Neem dan nu contact met mij op. Vul je naam en e-mailadres in en ik neem contact op. Dan maken we belafspraak met je om te bespreken of ik je kan helpen met een videoportret!

P.S. We praten niet graag over de eindigheid van het leven. En natuurlijk willen we dat onze ouders en andere geliefden heel gezond blijven en heel oud worden. Maar helaas kan ik uit eigen ervaring zeggen dat het leven zo maar ineens afgelopen kan zijn. En dan is er niets meer behalve een leeg huis met spullen, wat foto’s en wat verhalen die je niet precies kunt navertellen. Wees niet te laat en stuur mij een e-mail voor een eerste kosteloos gesprek.

 

NEEM NU CONTACT OP

 

Vragen over een videoportret met verhalen met een gouden randje?

Hoeveel tijd kost het opnemen van het interview met mijn vader?
Hoelang ik met filmen bezig ben, hangt ook af van je vader. Als hij snel antwoorden geeft, dan gaat het snel. Als de antwoorden wat meer tijd kosten, dan hebben we meer tijd nodig. Maar vaak is een uur opname meer dan genoeg. En we kunnen natuurlijk altijd een pauze houden, als je vader even wil rusten. Of op een andere plek gaan zitten. Dat kan allemaal. Als het filmen wat meer tijd kost, is dat geen enkel probleem. Dat zit allemaal in de prijs.

De gezondheid van mijn moeder is de laatste tijd nogal zwak. Is het handig om nu een afspraak te maken?
Dat is een lastige vraag. Verwacht je dat je moeder binnenkort opknapt? Anders kunnen we misschien beter zo snel mogelijk een afspraak maken en kijken wat ze aan kan. Zoals gezegd, een pauze is geen enkel probleem. We kunnen de tijd tussendoor ook gebruiken om vast de foto’s te scannen en over te zetten op een harde schijf. Ik neem daarvoor een scanapparaat en een laptop mee.

Kan ik bij het interview blijven?
Natuurlijk kun je bij het interview erbij blijven. Meestal stel ik de vragen en die knip ik dan uit de film. Maar als je dat leuk vindt, kun je ook zelf de vragen stellen of alleen erbij zitten. Of je kunt verschillende mensen vragen laten stellen. Bijvoorbeeld kleinkinderen zelf hun vragen laten stellen. Ik film ze dan samen en dat is een mooie, speelse afwisseling op het interview.

Hoe vinden de mensen dat je met zo’n professionele camera filmt?
Die camera zijn de meesten snel vergeten. Ik zit naast de camera en vraag ze naar mij te kijken en niet op de camera te letten. Ze krijgen een kleine dasspeldmicrofoon opgespeld waardoor het geluid uitstekend is.

Hoe reageren de mensen die je interviewt op jou?
Dat gaat prima. Ik heb al een paar keer gehad dat mensen me vroegen om een bepaald antwoord aan te passen in de montage omdat ze iets te openhartig waren voor de camera.

Hoe lang duurt het voor het videoportret klaar is?
Dan hangt een beetje af van hoe druk het is en van hoeveel we gefilmd hebben. Maar ik probeer het videoportret met verhalen met een gouden randje altijd binnen 1 week na de filmopname klaar te hebben. Je krijgt de video dan eerst via de mail en als je er blij van wordt, dan stuur ik je de USB-stick met de video met de post.

Heb je nog andere vragen?
Heb je nog meer vragen over verhalen met een gouden randje? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn om dit te laten doen? Of heb je speciale wensen voor verhalen met een gouden randje? Neem contact met mij op, stel je vraag en je krijgt zo snel mogelijk een vrijblijvende reactie van mij. Ik denk graag met je mee!

NEEM NU CONTACT OP

Marjolijn van der Veeken Tekst & Video - KvK 69127743 - BTW NL002172500B57