Wat je altijd al wilde weten over een levensverhaal op film…

Ervaar hoe het is om het levensverhaal van je moeder te bekijkenStel je eens voor… Je zit voor een beeldscherm en je ziet wat beelden van je ouderlijk huis. Vervolgens zie je je moeder in haar lievelingsstoel zitten of op haar lievelingsplekje op de bank. Ze glimlacht en vertelt over haar jeugd. Er komen wat zwart-wit foto’s voorbij met zo’n sierlijke rand waarop je je moeder ziet met haar ouders, broers en zussen. Ze haalt fijne herinneringen op maar vertelt ook over moeilijkere tijden in de oorlog. Een foto van de school waarop ze zat en een portretfoto van toen ze een jaar of 18 was. Ze praat verder en even later zie je wat beelden van de sportvereniging waar ze bijna haar hele leven lid van is. Je moeder samen met haar vriendinnen.

 

Dan ineens die foto die je wel kent van je moeder met je vader

Wat waren ze nog jong… Ze zagen er gelukkig en zorgeloos uit. En dan een paar trouwfoto’s. Je moeder vertelt over de dromen die ze toen had. Bijzonder, eigenlijk heeft ze daarover nooit veel gezegd. Dan gaat ze verder over het jonge gezin. Hé wat leuk, dat ben jij met je zus. Pfff, dat is langer geleden. Je moeder haalt herinneringen op over hoe jij als klein kind altijd met je jongere zus tenten en hutten bouwde in huis en met goed weer in de tuin. Leuk om wat van die oude foto’s te zien.

 

Even later zit je moeder op de houten bank in de tuin

Beeld uit een levensverhaalDie bloemenrijke tuin met al die felle kleuren is haar grote trots. Ze praat verder over haar hobby’s, de kleinkinderen en wat ze nog graag wil doen nu ze met pensioen is. Ze is gelukkig nog gezond en vitaal, dus ze zal nog weleen aantal jaar van het leven kunnen genieten. Je bekijkt nog wat recentere foto’s, ook van je moeder met je eigen gezin. En tot slot hoor je hoe je moeder jou, je zus en jullie gezinnen wijze raad geeft en over een paar mooie levenslessen vertelt. De laatste beelden zijn van je moeder die geniet van het werken in haar tuin.

 

Is een levensverhaal op film iets voor jou?

Kun je je zo’n videoportret voorstellen van jouw moeder, vader, opa, peettante of ander dierbaar familielid? Het is toch geweldig om een persoonlijke documentaire te hebben met het levensverhaal van een bijzonder, dierbaar persoon? Mijn ervaring is dat de meeste mensen het leuk vinden om over hun leven te vertellen en herinneringen op te halen, dus waarom zou je hiermee wachten?

 

Neem vrijblijvend contact op met mij

Maak een vrijblijvende belafspraak met mij, dan bespreken we jouw vragen over levensverhalen en het bewaren van een stukje familiegeschiedenis. Van wie wil jij het levensverhaal vastleggen? Wil je weten of en hoe ik jou daarbij kan helpen? Klik hieronder op de knop en mail me, dan bellen we en kijken we of we een klik hebben.

 

NEEM NU CONTACT OP

 

Ik ben Marjolijn van der Veeken, videomaker en tekstschrijver. Zelf weet ik hoe groot het gemis is en hoe groot de leegte is na het overlijden van dierbare familieleden, zoals grootouders en ouders. Als er geen tastbare herinneringen en verhalen meer zijn, als ze hun levensverhalen niet hebben doorgegeven.

Daarom is mijn missie om levensverhalen vast te leggen op video. Ik wil speciale herinneringen aan dierbaren creëren door video’s te maken van hun levensverhalen. Hierbij combineer ik mijn eigen ervaringen van het verlies van mijn ouders met mijn passie om met video en het monteren van video en foto’s mooie, blijvende herinneringen te maken.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Marjolijn van der Veeken Tekst & Video - KvK 69127743 - BTW NL002172500B57