Op zoek naar een uniek cadeau voor een jubilerende collega?

uniek videoportret voor een collega die met pensioen gaatMet een grote grijns op zijn gezicht keek Piet zijn collega’s aan. Wauw, wat was dit een geweldig cadeau! Ze hadden net het videoportret bekeken dat ze hadden laten maken voor zijn afscheid. Een aantal collega’s had mooie herinneringen en anekdotes verteld. Het was ontroerend maar ook hilarisch. En met al die beelden erbij, van het oude gebouw, het moderne kantoor en de fabriek was het een prachtig levensverhaal geworden. Zijn hele leven, meer dan 50 jaar, had hij bij dit geweldige bedrijf gewerkt maar nu was het toch echt tijd voor zijn pensioen. Met dit bijzondere cadeau kon hij ook later in alle rust nog eens terugkijken op zijn loopbaan.

 

Waardering voor collega’s die hun hele leven bij hetzelfde bedrijf werken

Uit onderzoek blijkt dat vooral oudere mensen er veel waarde aan hechten om lang bij hetzelfde bedrijf te werken. Ze voelen zich verbonden aan het bedrijf en genieten van de saamhorigheid met hun collega’s. Een vertrouwensband met hun werkgever en loyaliteit naar klanten en collega’s vinden ze belangrijker dan salarisgroei of steeds weer nieuwe uitdagingen. Voor collega’s die een jubileum vieren of na een (levens)lang dienstverband vertrekken is een videoportret een uniek cadeau.

Hoe mooi is het om een videoportret te maken over en voor een unieke collega. Wim werkte al meer dan 20 jaar met Piet samen. Ze hadden veel meegemaakt en hard gewerkt. Toen Wim las over het idee van een videoportret, was hij meteen enthousiast. Binnen een week had hij een plan gemaakt en met een collega hadden ze zo veel mogelijk voorbereid en ook een aantal oud-collega’s opgespoord die wilden meewerken. Het was een uniek videoportret geworden met een lach en een traan voor collega Piet!

 

Hoe bereik je snel het beste resultaat?

  1. uniek cadeau voor bijzondere collega die met pensioen gaatMaak op hoofdlijnen een plan over de gebeurtenissen en projecten die je in het videoportret wilt laten langskomen. 
  2. Bedenk met wie de collega voor wie je een videoportret wilt maken, veel heeft samengewerkt. Denk daarbij niet alleen collega’s die nu nog bij jullie werken maar ook aan collega’s die al weg zijn. Tegenwoordig is het niet moeilijk om via de sociale media met hen in contact te komen.
  3. Duik eens in de archieven en bedenk bij welke projecten deze collega een belangrijke rol heeft gespeeld. Bedenk niet alleen wie daarover een leuke anekdote kan vertellen maar ook of van dat project nog oud beeldmateriaal beschikbaar is. Dat kan marketingmateriaal zijn, maar ook oude nieuwsbrieven, foto’s of stalen van producten.

 

Wil je graag een professionele video?

Dan kan ik je helpen. Ik maak met jullie input een persoonlijk videoportret over je collega. Dat doe ik gewoon bij jullie op de zaak: daar film ik de collega’s die herinneringen ophalen en mooie verhalen vertellen over jullie collega. Van alle interviews, beelden van jullie bedrijf en al het materiaal dat jullie hebben verzameld, maak ik een persoonlijk en uniek videoportret. Snel en professioneel!

 

NEEM NU CONTACT OP

 
 

Wil je meer weten? Neem dan contact op met mij voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In een telefoongesprek van een half uur onderzoeken we of ik je kan helpen.

 

Ik ben Marjolijn van der Veeken, gediplomeerd documentairemaker en tekstschrijver. Al bijna 20 jaar maak ik video’s en vanaf het begin monteer ik de videobeelden tot verhalen. Het mooiste vind ik verhalen waarin mensen de hoofdrol spelen. 

 
Daarom heb ik er mijn missie van gemaakt om video’s te maken van levensverhalen en andere bijzondere verhalen, zoals van jubilerende of vertrekkende collega’s. Ik wil speciale herinneringen creëren door levensverhalen op video vast te leggen en op die manier te bewaren.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Marjolijn van der Veeken Tekst & Video - KvK 69127743 - BTW NL002172500B57