Op huizenjacht in de seventies

levensverhaal op film[blog] „Weet je hoe ik mijn vorige huis in de Amsterdamse Pijp heb gevonden?” Ik kijk verbaasd en schud mijn hoofd. Ik ben in gesprek met een achternicht die ik kortgeleden heb leren kennen en we vertellen elkaar over ons leven. „Nou, ik werkte in Amsterdam, in de Pijp en in die buurt wilde ik ook graag wonen. Dus in mijn pauzes en als ik naar huis fietste, keek ik altijd om me heen en speurde ik of ik leegstaande huizen zag.” Ik reageer: „Dat meen je niet…” „Ja”, gaat ze verder, „en als ik een woning zag die me wel wat leek, dan belde ik aan bij de buren om te vragen wie de huisbaas was.” „Nou ja, ging dat echt zo?” „Ja zeker, zo heb ik mijn vorige huis gevonden waar ik ruim 20 jaar gewoond heb. De huisbaas vroeg alleen of ik een vaste baan had en toen mocht ik erin en ik heb daar jarenlang heerlijk gewoond, dichtbij het centrum, vlakbij de markt.” „Wauw”, mijn mond valt open van verbazing, „wat was dat een andere tijd…”.

Hoe leuk is het om dit soort stukjes persoonlijke geschiedenis, zulke pareltjes uit je eigen familiegeschiedenis te horen? Een heel eenvoudig verhaal, maar toch leuk om te horen hoe anders het vroeger kon gaan, bijvoorbeeld een huizenjacht. Zo’n verhaal geeft je toch een prachtig tijdsbeeld!

 

Zet de eerste stap

Vind je dit interessant? Dan daag ik je uit om een eerste stap te zetten en ook eens met familieleden in gesprek te gaan over hun leven, over de andere tijden waarin ze opgroeiden. Ik weet zeker dat je daarbij ook interessante verhalen gaat horen. Kun je daarbij wat hulp gebruiken? Download dan de uitgebreide vragenlijst die ik gemaakt heb, met vragen die je de ander kunt stellen of natuurlijk ook zelf kunt beantwoorden. Hoe leuk om daar eens wat tijd aan te besteden.

 

En ga ook een stapje verder

Misschien is de volgende stap dan wel dat je er toch wel over gaat nadenken hoe je die persoonlijke verhalen kunt bewaren en vastleggen. En daarbij wil ik je graag helpen. Daarom nodig ik je uit, om als je zo ver bent, mij te mailen op marjolijn@mijnverhaalopfilm.nl. Dan maken we een vrijblijvende belafspraak om jouw ervaringen, ideeën en plannen te bespreken en te onderzoeken of en hoe ik jou daarbij kan helpen.

Mijn hulp kan variëren van tips hoe je het zelf het beste kunt aanpakken tot dat ik bij jullie kom filmen om een deel van jullie levensverhaal vast te leggen op film of dat ik jullie eigen materiaal monteer tot een unieke, persoonlijke docu. Handig toch? Laat me weten wat jouw ervaringen zijn!

 
 
 
Ik ben Marjolijn van der Veeken, videomaker van levensverhalen. Ik maak unieke en persoonlijke docu’s van mensen die vertellen over hun leven, hun familiegeschiedenis en hun levenslessen. Op mijn pagina levensverhaal lees je meer hierover.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Marjolijn van der Veeken Tekst & Video - KvK 69127743 - BTW NL002172500B57