Een bijzonder cadeau voor vaderdag

Robin zucht, waarom is ze nou weer zo laat met een cadeau voor vaderdag. Ze vindt het leuk om haar vader elk jaar een keer extra in het zonnetje te zetten, maar ze vergeet dan weer om dat op tijd te regelen. Wat zal ze dit jaar doen? Een Japanse esdoorn voor in de tuin, een paar goede flessen Zuid-Afrikaanse merlot of… wacht eens even, laatst heeft ze iets gelezen over persoonlijke docu’s, die je kunt maken over het leven van een dierbaar persoon zoals je grootouders of je ouders. Dat is echt een bijzonder cadeau en niet alleen voor haar vader. Hij vindt het fijn om in het middelpunt te staan, maar dit is ook leuk voor de rest van de familie. En vooral voor haar zus en haar gezin die opa niet zo vaak meer zien omdat ze naar Californië zijn verhuisd.

bijzonder cadeau voor vaderdagZe mijmert wat en ziet haar vader voor zich. Hij zit op zijn favoriete plek op de bank en vertelt over zijn jeugd. Wat zwart-wit foto’s van de winkel van zijn ouders in beeld en haar vader vertelt dat aparte verhaal over hoe snel ze tussen de middag altijd moesten eten in het uurtje dat de winkel dicht was. O kijk, een foto van haar vader als kleine jongen met wat houten blokken voor zich op de keukentafel. Mooi om te zien. Tja, Robin vindt dit een superleuk idee, maar hoe pakt ze dit aan?

 

Hoe geef je je vader een film van zijn levensverhaal cadeau?

  1. Maak een cadeaubon waarmee je hem dit cadeau kunt geven. Om je te helpen heb ik een mooie cadeaubon gemaakt die je hiervoor kunt gebruiken. Download deze gratis cadeaubon meteen hier.
 Wil je er liever een persoonlijke tekst op? Mail me dan op marjolijn@mijnverhaalopfilm.nl welke tekst je erop wilt hebben en ik zorg dat je zo snel mogelijk, maar uiterlijk zaterdagavond een persoonlijke cadeaubon in je mailbox krijgt. Ik doe dit voor de eerste 10 mensen die me dit vragen, dus doe het meteen.
  2. uniek cadeau voor vaderdagPraat op vaderdag of op een ander moment met je vader over zijn leven en haal samen vast wat herinneringen op. Bedenk welke onderwerpen of verhalen je in de film wilt zien en maak daarvan vast een lijstje. Leuk om het daar vast over te hebben en handig om de herinneringen van je vader weer terug te halen. Je kunt hierover natuurlijk ook met je broers of zussen brainstormen.
  3. Wil je zelf filmen of kun je daarbij mijn hulp gebruiken? Ik maak nu een e-book met handige tips om levensverhalen te filmen en monteren. Als je daarin interesse hebt, mail me dan op marjolijn@mijnverhaalopfilm.nl. Dan krijg je dit gratis e-book als het klaar is.

 

Vind je zelf filmen en monteren te veel gedoe?

Dan kan ik daarmee je helpen. Met jouw input leg ik het levensverhaal van je vader vast op film. Dat doe ik snel, zodat je makkelijk een uniek vaderdag cadeau hebt. Van de video-opnames van het interview met je vader en van foto’s of ander beeldmateriaal dat jullie hebben, maak ik een persoonlijk en uniek videoportret, waarin je vader de stralende hoofdpersoon is. Dat krijg je dan op DVD en USB-stick binnen twee weken kant en klaar thuis.

Wil je hierover wel meer weten? Neem dan contact op met mij voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In een half uur bespreken we of ik je kan helpen.

 
 
 
Ik ben Marjolijn van der Veeken, videomaker van levensverhalen. Ik maak unieke en persoonlijke docu’s van mensen die vertellen over hun leven, hun familiegeschiedenis en hun levenslessen. Op mijn pagina levensverhaal lees je meer hierover.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Marjolijn van der Veeken Tekst & Video - KvK 69127743 - BTW NL002172500B57