Een bijzondere cadeaubon voor een bijzondere moederdag

Vera zucht, waarom is ze nou weer zo laat met een cadeau voor moederdag. Ze vindt het leuk om haar moeder elk jaar een keer extra in het zonnetje te zetten, maar ze vergeet dan weer om dat op tijd te regelen. Wat zal ze dit jaar doen? Een mooie plant voor in de tuin, een lekkere doos Belgische bonbons, een lekker verwenpakket met het favoriete geurtje van haar moeder, of… Wacht eens even, laatst had ze iets gelezen over persoonlijke documentaires, die je kon maken over het leven van een dierbaar persoon zoals je ouders of grootouders. Dat is wel bijzonder en niet alleen voor haar moeder. Zij vindt het heerlijk om in het middelpunt te staan, maar dit is ook leuk voor de rest van de familie. En zeker voor haar broer en zijn gezin die oma niet zo vaak meer zien omdat ze naar Canada verhuisd zijn.

Ze mijmert wat en ziet haar moeder voor zich. Ze zit in één van haar mooiste jurken, helemaal opgetut, in haar lievelingsstoel te vertellen over haar jeugd op de boerderij. Wat zwart-wit foto’s van de boerderij in beeld en haar moeder vertelt dat mooie verhaal over de kleine dieren waar alle kinderen voor moesten zorgen. O kijk, een foto van haar moeder als klein meisje met wat jonge geitjes in de wei. Zo leuk om te zien. Tja, Vera vindt dit een heel goed idee, maar hoe pak je dit aan?

 

Hoe geef je je moeder een film van haar levensverhaal cadeau?

  1. Maak een cadeaubon waarmee je haar dit cadeau kunt geven. Om je te helpen heb ik een mooie cadeaubon gemaakt die je hiervoor kunt gebruiken. Download deze gratis cadeaubon meteen hier.
 Wil je er liever een persoonlijke tekst op? Mail me dan op marjolijn@mijnverhaalopfilm.nl welke tekst je erop wilt hebben en ik zorg dat je uiterlijk vanavond een persoonlijke cadeaubon hebt. Ik doe dit voor de eerste 10 mensen die dit vragen, dus wacht niet te lang.
  2. Praat morgen op moederdag of op een ander moment met je moeder over haar leven en haal samen herinneringen op. Bedenk welke onderwerpen of verhalen je in de film wilt zien en maak daarvan vast een lijstje. Leuk om het daar vast over te hebben en handig om de herinneringen van je moeder weer terug te halen. Je kunt dat natuurlijk ook met je broers of zussen bespreken.
  3. Bedenk of je zelf gaat filmen of dat je mijn hulp daarbij kunt gebruiken. Ik ben bezig met om een e-book te schrijven met handige tips om te filmen en monteren. Als je daarin interesse hebt, mail me dan ook op marjolijn@mijnverhaalopfilm.nl. Dan mail ik je het gratis e-book als het klaar is.

 

Vind je zelf filmen en monteren te veel gedoe?

Dan kan ik je helpen. Ik leg, met jouw input, het levensverhaal van je moeder vast. Dat doe ik op film: snel, makkelijk en uniek. Van de video-opnames en van foto’s of ander beeldmateriaal dat jullie hebben, maak ik een persoonlijk en uniek videoportret, waarin je moeder de stralende hoofdpersoon is. Dat krijg je dan op DVD en USB-stick binnen twee weken kant en klaar thuis.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met mij voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In een half uur bespreken we of ik je kan helpen.
 
 

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN GRATIS GESPREK
 
 

Ik ben Marjolijn van der Veeken en ik maak video’s van levensverhalen. Dat zijn unieke en persoonlijke videoportretten van mensen die vertellen over hun leven, hun familiegeschiedenis en hun levenslessen. Op mijn pagina levensverhaal lees je meer hierover.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Marjolijn van der Veeken Tekst & Video - KvK 69127743 - BTW NL002172500B57