Geen herkansing?

De zieke tante van LindaLinda wilde het heel graag. Iets tastbaars maar vooral iets heel persoonlijks bewaren van haar tante. Ze zag hoe snel ze ineens achteruit ging. Maandenlang was ze vrij stabiel geweest en nu ineens… Linda was erg geschrokken. Ze had nog zoveel plannen. Haar tante wilde nog een keer terug naar Friesland waar ze haar jeugd had doorgebracht. Maar nu leek dat allemaal onhaalbaar.

Haar tante was gewoon te zwak om nog veel te kunnen doen. Zou ze nog wel willen en kunnen meewerken aan een videoportret? Linda baalde dat ze het had uitgesteld…

 

Van uitstel komt …

Iets uitstellen waar je tegenop ziet, is heel menselijk. Je hebt er nu geen zin in en ach, het kan later ook wel. Dat geldt voor veel dingen, alhoewel? Waarom zou je iets uitstellen. In de meeste gevallen moet het toch een keer gebeuren en dan kan je het maar beter nu doen. Dan hoef je er ook niet langer tegenaan te hikken.

Als je iets echt heel graag wilt, dan doe je het vaak meteen. Dat kan ook met het maken van een videoportret van een geliefd persoon. Het lijkt ingewikkeld maar dat hoeft het niet te zijn. Aan het eind van deze blog lees je hoe makkelijk het is om een videoportret te maken. En dat je het snel kunt regelen zonder dat je jou veel tijd kost.

 

Familie is het belangrijkste systeem waar je deel van uitmaakt

Familie en voorouders spelen een veel grotere rol in ons leven dan we vaak beseffen. Jij hoort bij een gezin, het gezin waarin je geboren bent en waarin je waarschijnlijk bent opgegroeid. Dat gezin maakt op zijn beurt deel uit van een familie. Die familie heeft zijn eigen geschiedenis, gaat op zijn eigen manier om met gelukkige en verdrietige momenten.

Zolang iemand nog leeft, kun je nog een deel van je familiegeschiedenis bewaren. Ik geef je drie manieren waarop je dat kunt doen.

  1. Met oude foto’s in een doos of foto’s in fotoboeken kun je natuurlijk prima herinneringen ophalen en een deel van je familiegeschiedenis weer vertellen of opnieuw horen. Dat is een prima manier zolang er mensen zijn die de foto’s kennen en weten welke verhalen en herinneringen erbij horen. Maar als je dat niet weet, dan zegt een foto ineens niet zo veel meer…
  2. Je kunt verhalen en herinneringen opschrijven en ze op die manier bewaren. Daar zijn speciale opschrijfboekjes voor met vragen over je leven en familie, bijvoorbeeld de serie ‘Vertel eens’. Dat is ook een geschikte manier om een stukje familiegeschiedenis te bewaren. Maar dan moet jij of jouw familielid daarvoor wel de tijd nemen. En er ook aardigheid in hebben om de antwoorden met wat gevoel voor humor en prettig leesbaar op te schrijven.
  3. Ik ken ook mensen die het een uitdaging vinden om een boek te schrijven over hun leven en over hun familie. Dat is natuurlijk een heel project en dat vraagt wel enige ervaring met schrijven. Belangrijk is dan om te bedenken hoe je dat aanpakt: vanuit welke persoon schrijf je? Welke indeling kies je? Begin je bij de geboorte en schrijf je chronologisch tot nu? En denk ook aan je lezers, hoe schrijf je het interessant voor hen op? En zorg voor voldoende tijd en doorzettingsvermogen!

Is familie belangrijk voor je? Vind je het fijn om delen van jouw familiegeschiedenis vast te leggen? Dan is een videoportret misschien interessant voor jou.

 

Hoe uniek is het om een videoportret van een familielid te hebben

Welke weg kies je?Vind je een videoportret een mooi idee? Laat mij je dan helpen. Ik maak een videoportret van jouw familielid. Lees op mijn website hoe dat werkt. Een videoportret is zo veel meer dan alleen verhalen en herinneringen. Je ziet jouw familielid bewegen, hoort haar praten en lachen, haar stem en lach, zo herkenbaar en zo vertrouwd! Stel het niet uit, misschien komt er geen herkansing… Neem nu contact met mij op en we bespreken de mogelijkheden om ook van een ziek familielid een bijzonder videoportret te maken, uniek en heel persoonlijk! Lees meer over een videoportret of

 
 

NEEM NU CONTACT OP

 

 

Ik ben Marjolijn van der Veeken en ik maak video’s van levensverhalen. Dat zijn persoonlijke en unieke videoportretten van mensen die vertellen over hun leven, hun familiegeschiedenis en hun levenslessen. Op deze website lees je meer over familieverhalen.

Daarnaast werk ik ook als tekstschrijver en videomaker. Zzp’ers help ik met sterke teksten en krachtige video’s om hun website een boost te geven. Maar ik maak ook videotestimonials van hun klanten. Een prachtige manier om nieuwe klanten te raken met de resultaten van hun werk als zzp’er. Daarover lees je meer op www.jouwonlinetekstenvideomaker.nl.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Marjolijn van der Veeken Tekst & Video - KvK 69127743 - BTW NL002172500B57