Te lang gewacht

mijn vaderMijn vader was 70, toen mijn moeder overleed. Na een verdrietige periode lukte het hem om zijn leven weer op te pakken. Hij had een goede gezondheid maar het alleen zijn en het alleen eten, dat viel hem zwaar. Gelukkig had hij veel kennissen en was hij een graag geziene gast. Tot zijn 80 ste was hij sterk en gezond. Daarna trok hij zich langzaamaan terug. Ik had er nooit echt over nagedacht, dat hij er ineens niet meer zou zijn. Anders had ik hem wel eerder gefilmd.

Eerst vond hij de camera wat onwennig, maar uiteindelijk vond hij het steeds leuker om herinneringen op te halen over zijn eigen leven. Hij wilde het filmen spreiden over meerdere dagen, dan zou ik vaker langskomen. Soms was ik er en dan had hij er geen zin in. Helemaal onverwacht was hij ineens overleden, zonder ziekbed, precies zoals hij wilde. Waarom heb ik te lang gewacht? Waarom…

 

Het einde komt bijna altijd onverwacht

Veel mensen overlijden aan de gevolgen van een ziekte. Dat kan heel snel gaan, maar ook een langdurig proces zijn. Maar hoe dan ook, je weet vaak niet wanneer het einde precies komt. Het is lastig om je daarop voor te bereiden. Bijna iedereen stelt afscheid nemen uit tot het te laat is. Soms realiseer je je pas hoe belangrijk iemand voor je is, als die persoon er niet meer is.

Maar als jouw ouders nog leven, kun jij het anders doen. Maak tijd om samen te zijn, te praten en samen dingen te doen. Stel dat niet uit. Ook al heb je een druk leven, plan tijd voor de mensen die belangrijk voor je zijn, de mensen waarvan je houdt.

 

Geld kun je maken, maar tijd niet…

Ik denk dat je het hier wel mee eens bent. Elke dag is weer een nieuwe dag, je krijgt weer 24 uur of 1440 minuten of zelfs 8.640 seconden tijd, die je zelf kunt besteden. Jij beslist zelf wat je doet met die tijd. En als je niets doet, dan is die tijd weg. Dus daarom is mijn advies om die tijd zinvol te gebruiken. Ook in relatie met jouw dierbaren. Misschien helpen mijn drie tips jou daarbij.

  1. Geniet van de tijd die je samen hebt. Praat over zaken die je nog wilt bespreken en vraag wat je nog wilt weten.roeier in een boot inzet avondrood
  2. Bekijk samen oude fotoboeken en haal nog eens herinneringen op. Beleef mooie momenten samen opnieuw.
  3. Stel vragen over belangrijke momenten uit het leven van de ander. Misschien kun je er wat van leren. Of deel eigen inzichten en ervaringen en probeer zo van de ander te horen hoe hij of zij over bepaalde zaken denkt.

Is dit belangrijk voor je? Vind je het fijn om de ander te horen vertellen over zijn of haar leven en ook over jouw leven? Dan is misschien een videoportret interessant voor jou.

 

Hoe uniek is het om een videoportret van je moeder of vader te hebben

Vind je een videoportret een mooi idee? Laat mij je dan helpen. Ik maak een videoportret van jouw vader of moeder of een ander geliefd familielid. Lees op mijn website hoe dat werkt. Je ziet jouw familielid bewegen, hoort hem praten en lachen, zijn stem en zijn lach, zo herkenbaar en zo vertrouwd! En dat alles terwijl hij verhalen vertelt over zijn leven en jullie leven samen! Stel het niet uit, wees niet te laat. Onderzoek nu de mogelijkheden van een videoportret, uniek en heel persoonlijk! Lees meer over een videoportret of

 
 

DOE HIER DE GRATIS LEVENSVERHAAL-CHECK

 
 

Ik ben Marjolijn van der Veeken en ik maak video’s van levensverhalen. Dat zijn persoonlijke en unieke videoportretten van mensen die vertellen over hun leven, hun familiegeschiedenis en hun levenslessen. Op deze website lees je meer over familieverhalen.

Daarnaast werk ik ook als tekstschrijver en videomaker. Zzp’ers help ik met sterke teksten en krachtige video’s om hun website een boost te geven. Maar ik maak ook videotestimonials van hun klanten. Een prachtige manier om nieuwe klanten te raken met de resultaten van hun werk als zzp’er. Daarover lees je meer op www.jouwonlinetekstenvideomaker.nl.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Marjolijn van der Veeken Tekst & Video - KvK 69127743 - BTW NL002172500B57