Regel je erfenis

bloemen in de tuin van zijn oudersIn gedachten verzonken reed Peter naar huis. Hij had de hele dag in de grote tuin van zijn bejaarde ouders gewerkt. Hij was moe: lichamelijk maar ook geestelijk. Het deed hem pijn om te zien hoe snel zijn 87-jarige vader ineens achteruit was gegaan. Tot voor kort nog heel energiek en nu in een paar maanden was hij een oude man geworden. Hoe lang zouden zijn ouders nog in hun unieke huisje met grote tuin aan de rand van het bos kunnen wonen? Hoe onwerkelijk dat ze er eens niet meer zijn… 

 

Wat is straks jouw erfenis?

Veel mensen denken liever niet na over de gevolgen van ouder worden. Ze hopen dat hun ouders nog heel lang en gelukkig blijven leven. Door zo te denken realiseren ze zich niet wat het betekent, als hun ouders er ooit niet meer zijn. Wat heb je dan nog? Wat is dan jouw erfenis? Niemand die dan nog verhalen van vroeger kan vertellen of leuke herinneringen uit jouw jeugd kan ophalen.

Dat hoeft niet zo te zijn. Ook al is het lastig om je voor te stellen maar ook als je ouders er straks niet meer zijn, kun je toch hele fijne en levende herinneringen aan je ouders houden. Maar daar moet je wel voor zorgen nu je ouders nog leven. Hoe doe je dat dan?

 

Hoe bewaar jij de herinneringen aan en de verhalen van je ouders?

Ook jij kunt warme herinneringen houden aan je ouders, ook als ze er straks niet meer zijn. Ook dan kun je nog steeds het gevoel hebben dat je ouders persoonlijk tegen je praten en jou wat vertellen. Ik geef je 3 tips hoe je daaraan iets kunt veranderen:

  1. Besef dat je het leuk vindt om verhalen over vroeger te horen van je ouders.
  2. Vraag je ouders wat je graag van hen wilt weten, bijvoorbeeld over hun eigen jeugd.
  3. Bedenk hoe waardevol het is om herinneringen aan je ouders te bewaren zoals je ouders nu zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een videoportret.

Wil jij voorgoed fijne herinneringen aan je ouders houden? En wil je ook over 20 of 30 jaar je ouders nog in beeld zien vertellen over hun eigen leven? Zodat ook jouw kinderen en de andere kleinkinderen van je ouders een uniek beeld krijgen van hun opa en oma. Denk dan eens aan een videoportret.

 

Hoe uniek is het om een videoportret van je ouders te hebben

dia van opa en omaBen jij net als Peter benieuwd wat je hieraan verder kunt doen? Neem dan contact met mij op over een videoportret van je vader of moeder. Ik maak een film als ze hun levensverhaal vertellen. En daarvoor gebruik ik ook hun foto’s. Dat is wat ik doe.

 

Wil jij ook je erfenis regelen?

Lees op mijn website hoe je dat kunt doen. Ik maak een mooi en uniek videoportret van je ouders, zodat een deel van hun verhalen en herinneringen bewaard blijft. Een persoonlijk document, niet alleen voor je ouders, maar ook voor alle kinderen en kleinkinderen van je ouders. Je ziet je ouders bewegen, hoort ze praten en lachen, zo herkenbaar en zo vertrouwd!

Heb je hierin interesse? En wil je weten of dit iets voor jou is? Doe dan eerst de gratis en vrijblijvende levensverhaal-check. Daarmee ontdek je zelf in een paar minuten of en in welk levensverhaal jij geïnteresseerd bent.

 

DOE NU DE GRATIS LEVENSVERHAAL-CHECK

 

Ik ben Marjolijn van der Veeken, gediplomeerd documentairemaker en tekstschrijver. Ik heb zelf ervaren hoe groot de leegte is en hoe groot het gemis is na het overlijden van dierbare familieleden, zoals ouders en grootouders. Als er geen tastbare verhalen en herinneringen meer zijn, als ze hun levensverhalen niet hebben doorgegeven.

Daarom heb ik er mijn missie van gemaakt om video’s te maken van levensverhalen. Ik wil speciale herinneringen aan dierbaren creëren door hun levensverhalen op video vast te leggen. Hierbij combineer ik mijn eigen ervaringen van het verlies van mijn ouders met mijn passie om met video en het monteren van video en foto’s mooie, blijvende herinneringen voor anderen te maken.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Marjolijn van der Veeken Tekst & Video - KvK 69127743 - BTW NL002172500B57