Mijn boek

In 10 stappen het verhaal van je ouders op film

 

IN 10 STAPPEN
HET VERHAAL VAN
JE OUDERS OP FILM

Bijzondere verhalen en mooie herinneringen, die wil je toch zo lang mogelijk bewaren? Wat is er mooier dan een unieke film met verhalen over jouw familie? Een film van je ouders die deze verhalen vertellen. Je hoort niet alleen het verhaal dat ze vertellen, maar ook hun stem en lach en je ziet ook hun mimiek en bewegingen. Zo heb je een blijvende herinneringen voor later, die ook interessant is voor je kinderen en kleinkinderen.

Marjolijn geeft je in dit boek 10 eenvoudige stappen om verhalen vast te leggen op video. Ze helpt je om het doel van je film te bepalen, de hoofdpersoon te kiezen en ze beschrijft verschillende manieren om verhalen en herinneringen weer boven tafel te krijgen.

Door de praktische tips en opdrachten kun je meteen beginnen met de voorbereiding voor het maken van jouw unieke familiefilm. Als bonus bij dit boek krijg je onder andere een zeer uitgebreide vragenlijst en extra tips voor het filmen en monteren.

Verzamel nu bijzondere verhalen als blijvende herinnering voor later.

 
 

In 10 stappen het verhaal van je ouders op filmOVER DE AUTEUR

Marjolijn van der Veeken is videomaker van levensverhalen. De afgelopen jaren heeft ze al heel wat levensverhalen vastgelegd op film.

Vanuit haar ruime ervaring als videomaker heeft ze dit boek geschreven om jou te inspireren hiermee ook aan de slag te gaan.

 
 
 
 

RECENSIES

“Een video maken is vlakbij: je hebt een complete videostudio al in je zak of tas zitten (je smartphone) en daarom is er bijna elke dag de kans om verhalen vast te leggen. Daarom: kees dit boek niet alleen, maar doe er ook iets mee.”
Elisabeth Griffioen – De Videovakvrouw

“Een inspirerend verhaal over het belang van het vastleggen van het levensverhaal van je ouders. Hoe vaak denk ik niet, nu mijn ouders er niet meer zijn: ‘Oh, dat had ik hen zo graag nog willen vragen. Wat jammer dat ik daaraan niet heb gedacht en er de tijd niet voor heb genomen.’
Dit boek biedt ook een duidelijk stappenplan. Zo’n film maken lijkt misschien simpel, maar als je niet net zo georganiseerd, technisch en handig bent als de auteur – en ik denk dat veel mensen dit niet zijn – dan zeg ik: huur Marjolijn direct in!”

Regina Snel

“Als echtgenoot van de auteur heb ik Marjolijn de laatste jaren zien groeien in haar rol als filmmaker van levensverhalen. Het plezier dat zij eraan beleeft en het enthousiasme en perfectionisme waarmee zij zo’n film voor haar klanten maakt, is heel mooi om te zien.
Inmiddels ben ik zelf na het lezen van het boek, ook actief bezig om binnen mijn netwerk mensen te enthousiasmeren voor dit fenomeen en blijf ik ook zeggen:’Mensen, wacht er niet te lang mee. Het kan zo maar te laat zijn.’
Ga met dit boek zelf aan de slag of roep de hulp in van Marjolijn.”

Jaap Zwaan

“Dit boek heeft mij bewust gemaakt hoe belangrijk het is om alle perspectieven te bekijken bij het verzamelen van herinneringen. Ook het betrekken van allerlei familieleden bij het maken van een film over het leven van je ouders, je geliefde of je grootouders, is een hele goede aanbeveling om de film voor iedereen interessant te maken.
Dit boek is absoluut een must voor het vastleggen van herineringen op film!”
Monique Bakker

 
 
In 10 stappen het verhaal van je ouders op film

INKIJKEXEMPLAAR

Ben je benieuwd geworden naar mijn boek? Lees hier de eerste stappen van mijn boek en krijg meteen een beeld van dit boek.

 

KOOP HET BOEK

  1. Stuur een appje naar mij op telefoonnummer 06 20 93 63 81 en laat me weten dat je mijn boek wilt kopen. Of stuur me een e-mail op marjolijn@mijnverhaalopfilm.nl.
  2. Zet in je app of e-mail het adres waarop je het boek wilt krijgen. Je krijgt het boek als een brievenbuspakketje.
  3. Betaal het tikkie/betaalverzoek van KNAB dat je krijgt voor de kosten van het boek. De prijs van het boek is € 17,50 en tijdelijk betaal je voor verzending in Nederland geen verzendkosten.
    Betaal je liever op een andere manier? Laat dat dan even weten in je app of e-mail.
  4. Direct nadat je betaald hebt, verstuur ik het boek met de post en krijg je een appje dat ik het boek verstuurd heb.

Heel veel plezier en succes met alle gesprekken ter voorbereiding
van het verhaal van je ouders op film!

Marjolijn van der Veeken Tekst & Video - KvK 69127743 - BTW NL002172500B57