Mysterie rond het leven van haar oma

Wil jij ook een videoportret over jouw oma?Esther staarde verdrietig voor zich uit. Gek eigenlijk dat ze niet wist wat haar oma in haar leven gedaan had. Natuurlijk, ze was getrouwd met opa en haar vader was hun enige kind. En opa had bij de belastingdienst gewerkt, meer dan 40 jaar. Het was zijn enige baan geweest. Dat wist Esther omdat ze bij het opruimen van de boeken die haar vader had geërfd van zijn vader, een prachtig kunstboek was tegengekomen dat haar opa bij zijn afscheid had gekregen.

Maar van haar oma wist ze alleen dat zij moeder was geweest en de huishouding had gedaan. Het was een lieve, zorgzame oma, maar hoe haar leven er verder uit had gezien, wist Esther niet. Niets over haar hobby’s of haar dromen…

 

Wat weet jij van jouw familiegeschiedenis?

Wil jij ook een videoportret over jouw oma?Uit onderzoek blijkt dat veel mensen maar weinig weten van hun familiegeschiedenis. Ze vinden het wel interessant om te weten hoe hun familiegeschiedenis eruit ziet, maar besteden er vaak geen tijd aan. Ze weten vaak niet eens wat hun voorouders gedaan hebben. 

Hoe fijn is het om wél meer te weten over je opa en oma. Dat je weet hoe en waar ze leefden, hoe ze de kost verdienden en wat voor gezin ze hadden. En hoe hun leven er verder uitzag. Misschien zelfs wel met wat van die oude zwart-wit foto’s met kartelrandjes.

 

Eigenlijk is uitstel geen optie

Als je een goed idee heb, dan wil je daarmee meteen aan de slag. Kleine stapjes zetten om je doel te bereiken, toch? Niet rusten voordat je je doel bereikt hebt. Ik geef je drie tips om hiermee aan de slag te gaan, om meteen de eerste stappen te zetten.

  1. De makkelijkste manier om meer te weten te komen over jouw familiegeschiedenis is mensen te vragen die je daarover iets kunnen vertellen. Zijn er mensen van vorige generaties die jou meer informatie kunnen geven en verhalen kunnen vertellen? Maak een lijstje met namen.
  2. Maar wanneer doe je dat? Wat is een goed moment? Wanneer heb je daarvoor de tijd? Zoek contact met deze mensen en maak een afspraak om eens met ze te praten over het verleden. Bedenk wat onderwerpen zijn waarover je met ze wil praten. Wil je hun eigen verhalen en ervaringen horen of heb je ook vragen over andere personen uit je familie die al overleden zijn?
  3. En hoe leg je dat soort verhalen dan vast? Maak een plan om de informatie en verhalen die je verzamelt vast te leggen. Je doel is toch zeker om alle verhalen die je verzamelt te bewaren en te kunnen delen met andere familieleden. Je kunt natuurlijk aantekeningen maken.

Maar je kunt ook kiezen voor een videoportret. Daarmee leg je op een mooie manier delen van jouw familiegeschiedenis vast. Misschien is een videoportret ook interessant voor jou.

 

Hoe uniek is het om een video over een stuk familiegeschiedenis te hebben

Wil jij ook een videoportret over jouw oma?Vind je een videoportret een mooi idee? Laat mij je dan helpen. Ik maak samen met jou een videoportret van een stukje van jouw familiegeschiedenis: snel, makkelijk en uniek. Van die beelden en van foto’s of ander materiaal dat jullie hebben, maak ik een persoonlijk videoportret. Dat krijg je dan op DVD en USB-stick binnen twee weken kant en klaar thuis.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met mij voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In een half uur onderzoeken we telefonisch of ik je kan helpen.
 
IK WIL MEER WETEN OVER EEN VIDEOPORTRET
 
 
 

Ik ben Marjolijn van der Veeken en ik maak video’s van levensverhalen. Dat zijn persoonlijke en unieke videoportretten van mensen die vertellen over hun leven, hun familiegeschiedenis en hun levenslessen. Op deze website lees je hierover meer.

 Ook werk ik als tekstschrijver en videomaker. Zzp’ers help ik met sterke teksten en krachtige video’s om hun website een boost te geven. Maar ik maak ook videotestimonials van hun klanten. Een prachtige manier om nieuwe klanten te raken met de resultaten van hun werk. Daarover lees je meer op www.jouwonlinetekstenvideomaker.nl.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Marjolijn van der Veeken Tekst & Video - KvK 69127743 - BTW NL002172500B57