Hoe het allemaal begon

laat een videoportret maken - mijn verhaal op film„Ik word beroemd!” Dat had zijn vader geroepen, toen hij de grote camera zag. En dat terwijl hij eerst wat terughoudend was geweest. Dat was een mooi moment. Het interview was boven verwachting gegaan. Zijn vader vertelde ontroerende verhalen over zijn eigen leven en dat van zijn kinderen. Verhalen over vroeger en hoe het allemaal begon, kon hij ondanks zijn dementie nog prima vertellen. Daniël was zo ontzettend blij dat hij toch nog een videoportret had laten maken.

 

Het is nooit te laat om te beginnen

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen pas laat willen inzien, dat het einde dichterbij komt. Daarover willen ze helemaal niet nadenken, maar soms zorgt een ziekte ervoor dat ze er niet omheen kunnen. Heel verdrietig om mee te maken maar vaak nog niet te laat om herinneringen vast te leggen.

Hoe bijzonder is het om je vader over zijn leven te horen vertellen. Of je moeder natuurlijk. Juist bij een ziekte als dementie zie je mensen opleven als ze over vroeger vertellen. Die herinneringen staan hun nog helder voor de geest en daarover kunnen ze vaak nog met enthousiasme vertellen. Mooi om te zien.

 

Er komt geen beter moment

ook van familieleden die dementie hebben kun je nog prima een videoportret makenGaat je vader of moeder achteruit? Dan is nú het moment om in actie te komen. Helaas is het zo dat in de meeste gevallen de gezondheid van oudere mensen niet beter wordt, als je het uitstelt. Met mijn drie tips kun je vast nadenken over de onderwerpen voor een videoportret.

  1. Over welke fases van het leven van je ouders wil je meer weten? Laatst was ik bij een familie waarvan de kleindochter bij dezelfde studentenvereniging zat, als haar opa en oma. Deze familie wilde graag meer horen over de herinneringen van opa aan die tijd. Dat waren hele bijzondere verhalen.
  2. Zijn er gebeurtenissen die je graag nog een keer wilt horen? Bijvoorbeeld over hun eerste ontmoeting of herinneringen aan de oorlog. Of specifieke verhalen uit je eigen jeugd? Maak daarvan een lijstje.
  3. Of vind je het inspirerend om levenslessen van je ouders te horen? Zulke levenslessen kunnen ook interessant zijn voor je eigen kinderen. Of wil je juist weten hoe anders hun leven vroeger was? 

 

Heb je echt geen tijd om zelf te filmen en kun je niet monteren?

Dan kan ik je helpen. Ik kan, met jouw input, het levensverhaal van je ouders vastleggen, of dat van die vrolijke ondernemende oom die zijn hele leven autohandelaar is geweest. Dat doe ik op film: snel, makkelijk en uniek. Van die beelden en van foto’s of ander materiaal dat jullie hebben, maak ik een persoonlijk en uniek videoportret. Dat krijg je dan op DVD en USB-stick binnen twee weken kant en klaar thuis.

 

Verhaal-garantie

Vraag je je af of zo’n videoportret de moeite waard is? En of degene die ik interview nog goed de verhalen kan vertellen? Bijvoorbeeld als hij dementie heeft. Dat begrijp ik. Daarom geef ik je graag mijn verhaal-garantie. Ben jij als opdrachtgever of degene die ik geïnterviewd heb, niet tevreden aan het eind van de dag dat ik gefilmd heb? Laat me dat dan uiterlijk op de avond van het filmen weten. Je mag me gewoon een e-mail sturen. Je hoeft dan niets te betalen. En ik vernietig het filmmateriaal en de foto’s.
Zo weet je zeker dat je investering rendement oplevert. Ik bied je deze garantie, omdat ik graag wil dat jij enthousiast bent en echt vertrouwen hebt in de waarde van een videoportret. Voor mij is ‘de klant is koning’ heel belangrijk.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met mij voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In een half uur onderzoeken we telefonisch of ik je kan helpen. Of

 

DOWNLOAD HIER DE GRATIS LEVENSVERHAAL-CHECK

 

 

Ik ben Marjolijn van der Veeken en ik maak video’s van levensverhalen. Dat zijn persoonlijke en unieke videoportretten van mensen die vertellen over hun leven, hun familiegeschiedenis en hun levenslessen. Op mijn pagina levensverhaal lees je meer.

Als tekstschrijver en videomaker help ik zzp’ers met sterke teksten en video’s om hun website een boost te geven. Bijvoorbeeld: een video waarin de ondernemer zich voorstelt, en video’s waarin zijn klanten vertellen hoe hij ze geholpen heeft. Dat is een veel te weinig gebruikte manier om makkelijk nieuwe klanten te bereiken. Lees meer op www.jouwonlinetekstenvideomaker.nl.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Marjolijn van der Veeken Tekst & Video - KvK 69127743 - BTW NL002172500B57